Augstbord-Region

Kraj: Vallais, West Switzerland

Švýcarsko

(1220m - 2540m)

Zimní Alpy
Augstbord-Region

Skioblasti: Eischoll | Bürchen

Skipas:

36 € za den
183 € za šest dní
(hl.sezóna - dospělý)

Vzdálenosti:

od Prahy 902 km
od Brna 1108 km

Diskuze ke středisku:

0 příspěvků
zobrazit všechny

Lyže:

Snowboard:

Běžky:

Přidat hodnocení

Zavřít
Mapu

Celkové podmínky

Sjezdovky:

Lehké sjezdovky 15 km Střední sjezdovky 18 km Težké sjezdovky 12 km

Sedačková lanovka1 Poma11 Umělé zasněžování Skibus zdarma

Přeprava: 7330 osob/hod

Skimapa: 1

Předpověď počasí

St lehce sněží 0/0°C ve větru -2°C

Čt lehce sněží -7/-6°C ve větru -13°C

lehce sněží -6/-6°C ve větru -12°C

So jasno 0/1°C ve větru -2°C

Ne místy zamračeno, oblačno 3/3°C ve větru 1°C

Zdroj: www.snow-forecast.com

Historie počasí | Detail počasí

Sněhové zpravodajství

Sněhová předpověď není k dispozici.

Historie sněhu

Profil střediska

Augstbord-Region, Walliské Alpy, Švýcarsko
V krajině zimních sportů nad údolím Rhony je vzájemně propojeno pět zimních vesniček s výraznou rodinnou atmosférou a půvabnými jmény. Na první pohled stejné a přece jiné. Stejně rozmanité jako vesnice jsou i lyžařské sjezdovky v okolí. Pro ty, kdo si rádi vychutnávají přírodní krásy jsou tu lehčí sjezdovky, na Moosalp a v okolí velkého jezera existují však úzké lesní cesty a sjezdovky, které jsou stejně tak tmavé, jako černé krávy dole v údolí.

Snowboarding je možné pěstovat ve fanparku s 65-timetrovou U-rampou. Několik sjezdů je vhodných i pro freeride. Slatiny Hellela mezi Bürchenem a Zeneggenem jsou nejoblíbenějším místem běžkařů, stejně tak snadná trať je na Striggenu (1 560 m) v lyžařské oblasti Eischol.

Aprés-ski v tomto údolí nabízí bohaté nesportovní možnosti. Neměli byste vynechat návštěvu sýrárny v Rurtmannu v údolí Rhony nebo prohlídky stájí spojené s degustací mléka v Unterbächu. Tělesným požitkům nevyhýbající se lyžař zde má příležitost ochutnat mimořádná vína jako jsou Heida nebo Paien, která pocházejí prakticky ze stejné nadmořské výšky, v jaké končí lyžařské vleky. Horský vítr, s nadsázkou nazývaný jako „kuchař hroznů“, dovoluje na svazích dozrát hroznům tramínu ještě v nadmořské výšce 1 110 metrů

zobrazit celý text