Archiv článků

7.12.2017 10:50
Nejlepší horské restaurace v rakouských Alpách pro sezónu 2017/2018

Zajít si na dobré jídlo, to určitě patří k dovolené v Alpách. Přinášíme vám tipy na velmi kvalitní restaurace, kde si po lyžování či jiné aktivitě na sněhu můžete vychutnat dobroty z regionu Alp, většinou od místních farmářů.

 

Kitzbühel – Alpengasthof Schroll

Když se vydáte dolů po modré sjezdovce směrem ke stanici gondoly Pengelstein, přijedete až ke 400 let starému farmářskému domu. Naleznete zde klasické vesnické dobroty z receptů, které se předávají z generace na generaci. V celé oblasti rakouských Alp zde naleznete nejlepší domácí tyrolské gröstl a kaiserschmarrn.

 

 

 

Mayrhofen – Schneekarhütte

Na vrcholu Hochberg v oblasti Zillertal vznikla výborná pětihvězdičková restaurace u stanice lanovky Schneekar.  Je možné zde i přenocovat. Pokoje jsou designově vybavené. Jídlo je velmi kvalitní. Specialitou je tradiční vídeňský řízek, který se servíruje s výborným rakouským vínem.

 

 

 

Kitzbühel – Melkalm

Schované za stromy hned nejznámější sjezdovky Hahnenkamm je domov jedné z nejlepší tyrolské speciality gröstl v regionu. Vše se vaří v jedné pánvi, kam se dávají všechny kvalitní suroviny od místních farmářů. Po dnu plném lyžování zde naleznete příjemné zpestření dovolené.

 

 

 

Obergurgl – Hohe Mut Alm

Skvělé osvěžení naleznete u horní stanice lanovky Hohe Mut Bahn v nadmořské výšce 2670m ve středisku Hohe Mut Alm. Kromě výborné kuchyně si zde vychutnáte i nádherný výhled. Jedná se o klasickou rakouskou horskou restauraci. Interiér je zdobený kravskými motivy. Můžete si zde objednat tradiční vídeňský řízek nebo sladkou bombu germknödel.

 

 

 

St Anton – Hospiz Alm

Tato tradiční rakouská restaurace se nachází u spodní stanice sedačkové lanovky ve středisku St Christoph. Nejpříjemnější atmosféra je zde během sněžení, kdy v krbu praská dřevo. V restauraci vás přivítá personál oblečený v tradičních rakouských krojích. Jídlo zde nepatří k nejlevnějším, avšak i zde si vychutnáte tradiční rakouské speciality jako gröstl nebo kaiserschmarrn ve výborném provedení s kvalitními surovinami. Vinný sklep restaurace patří k jedněm z nejlepších v rakouských Alpách.

 

 

 

Ledovec Stubai – Schaufelspitz

V nadmořské výšce 2900 m, hned u ledové jeskyně, se nachází restaurace ze skla a oceli. Otevřený prostor má pod palcem rakouský šéfkuchař David Kostner. Výborná kuchyně je doprovázena kvalitním vínem.

 

 

 

Zdroj: www.telegraph.co.uk